У Судані жінок публічно висікли за носіння штанів

— 14 липня 2009, 11:57

Лубна Ахмед Хусейн, якій загрожує 40 ударів батогом, повідомила, що її та ще 12 жінок у штанях заарештували в одному з ресторанів столиці країни - Хартума.

Вона розповіла, що частина жінок визнали свою провину і відразу піддалися покаранню, одержавши по 10 ударів батогом, повідомляє ВВС.

У Хартумі і на півночі Судану діє ісламський закон.

За словами Лубни Ахмед Хусейн, деякі з висічених жінок були вихідцями з переважно християнських південних районів країни, в яких ісламський закон не діє.

Однак у Хартумі та в інших головним чином мусульманських північних районах закони шаріату повинні поширюватися тільки на мусульман.

Жінка розповіла, що група з 20-30 поліцейських увійшла до популярного столичного ресторану і заарештувала всіх жінок у штанях.

"Я була в штанях і блузці. 10 дівчат, яких уже привселюдно висікли, були одягнені так само", - розповіла вона.

Як зазначила Хусейн, деякі жінки визнали свою провину, щоб "скоріше закрити справу". Але інші, у тому числі й вона, попросили про зустріч з адвокатом і зараз чекають, як буде вирішена їхня справа.

За шаріатськими нормами, що діють в Судані, звичайне покарання за носіння непристойного одягу - 40 ударів батогом.

Лубна Ахмед Хусейн - широко відома журналістка, що регулярно пише в газети. Вона також співпрацює з місією ООН у Судані.

Реклама:

Головне сьогодні