Посмішку японських службовців вимірюватиме комп'ютер

— 14 липня 2009, 12:35

Одна з японських залізничних компаній вже використовує систему комп'ютерного обліку, щоб визначити, наскільки привітні її працівники протягом усього робочого дня, повідомляє ВВС.

За допомогою сканерів, встановлених на 15 станціях у Токіо, вимірявши криву посмішку, можна встановити, чи достатнього широко посміхаються штатні працівники.

Тим же з них, хто з якоїсь причини не може широко посміхатися, буде рекомендовано постаратися не бути такими серйозними і виглядати більш життєрадісно.

Система, яка дозволяє вимірювати посмішку, розроблена японською комп'ютерною фірмою Omron.

Її керівники стверджують, що їхнє дітище можна також використовувати у магазинах. Таким чином з облич покупців можна буде визначити, який товар їм подобається найбільше.

До речі, скоро не лише контролери будуть під пильним наглядом "вимірювача посмішок". Ця система контролю вже знайшла й інші застосування.

Зокрема, таку систему планують впровадити в одну з лікарень міста Осака, щоб перевірити привітність медичних працівників.

Окрім цього така ж комп'ютерна програма працюватиме й на місцях паркування вантажівок. Таким чином планується перевіряти на скільки водій стомлений.

Слід зазначити, що японці дуже високо цінять якість обслуговування. Наприклад, у Японії прийнято, щоб кондуктори у потягах вклонялися пасажирам, які входять і виходять.

Реклама:

Головне сьогодні