Фразу "Я тебе кохаю" оцінили у 163 тисячі фунтів

— 14 липня 2009, 17:16

Дослідники Стів Генрі та Девід Альберт провели опитування, в якому попросили оцінити радість від певної події з виграшем у лотерею відповідної суми грошей.

Основні результати соціального дослідження, які було надруковано у книзі "Ви насправді багаті, просто поки ще про це не знаєте", приводить видання The Daily Telegraph.

Головною метою авторів книги було довести, що в житті є речі набагато цінніші за гроші. Саме для цього вони й опитали 1000 осіб, яким було запропоновано оцінити у грошовому еквіваленті 50 різних життєвих подій, які роблять їх щасливими.

У результаті на першому місці опинилося відчуття гарного самопочуття і здоров'я - його оцінили у майже 180 тисяч фунтів стерлінгів.

Другу позицію було віддано фразі "Я тебе кохаю". Відчуття від цих слів аналогічне більш ніж 163 тисячам фунтів у лотерею.

ВІДЕО ДНЯ

На третьому місці розмістилися стабільні стосунки між партнерами. Їх оцінили у майже 155 тисяч фунтів.

А от життя у спокійній та безпечній країні респонденти порівняли з 130 тисячами фунтів, виграними у лотереї. Задоволення від власних дітей порівняли з 123 тисячами, а час, проведений у колі родини - у 110 тисяч.

Сміх "коштує" 108 тисяч фунтів, а секс можна порівняти з 105 тисячами, виграними у лотереї.

Не менш цікаво було оцінено й звичайні людські радощі. Так, читання книги виявилося у 2,5 рази дорожчим за похід у кіно - 54 тисячі проти 22-х.

Задоволення від роботи дорівнює 37 тисячам, а передчуття вихідних - 50 тисяч фунтів.

Що ж до перспектив гарного дня, то це подібне до 18 тисяч. А от повернення ввечері додому респонденти оцінили у 45 тисяч.

До того ж, більш приємним виявилося поїдання шоколаду (40 тисяч фунтів), ніж приготування їжі (31 тисяча).

Реклама:

Головне сьогодні