Правила користування мобільним для іноземців

— 15 липня 2009, 11:04

Якщо представник іноземної держави вирішив з якоїсь причини побувати в Україні та не користується послугами роумінгу, то для підключення його мобільного телефону до мереж українських операторів йому необхідно придбати sim-картку.

При першому підключенні оператор попередить користувача, що телефон буде обслуговуватися лише три місяці, а його код ІМЕІ внесено до сірого списку.

Після цього терміну телефон автоматично буде внесено до чорного списку й відключено оператором від мережі, пояснюють в УДЦР.

У разі перебування громадян іноземної держави в Україні більше 3 місяців, для продовження користування мобільним телефоном необхідно надіслати до Українського державного центру радіочастот митну декларацію, в якій записано тип телефону та його код ІМЕІ.

При відсутності такого документу - дані про телефон та ксерокопію сторінки паспорта з прізвищем та відміткою про перетинання українського кордону.

Код ІМЕІ такого телефону буде внесено до узагальненої бази даних та він буде обслуговуватися оператором на законних підставах.

Водночас, наголошують в УДЦР, нові правила користування мобільними телефонами в Україні не стосуються тих іноземних громадян, які користуються послугами роумінгу.

Реклама:

Головне сьогодні