Українці стали жертвами російських шахраїв

— 16 липня 2009, 17:30

Спеціалісти управління "К" МВС Росії затримали шістьох шахраїв, які за порівняно невелику винагороду "допомагали" громадянам отримувати неіснуючі банківські кредити, повідомляє Інтерфакс.

"За три роки злочинної діяльності їм вдалося обдурити більше 500 довірливих громадян Росії, України, Білорусії, Казахстану та Іспанії. Збиток від дій зловмисників склав більше ніж 11 мільйонів рублів", - йдеться у повідомленні прес-служби управління "К".

Для скоєння незаконної діяльності шахраї використовували інтернет та друковані ЗМІ. Зокрема, розміщали там об'яви про допомогу у кредитуванні.

Зловмисники гарантували привабливі відсоткові ставки та отримання кредиту на суму більш ніж 500 тисяч рублів у короткий термін.

"Кожному бажаючому необхідно було зв'язатися зі "співробітниками організації" за вказаним в об'яві мобільним телефоном та перерахувати через систему грошових переказів "Western Union" обумовлену суму (в залежності від регіону вона варіювалася від 600 до 800 доларів США)", - розповіли подробиці урядовці.

Після підтвердження факту перерахування грошових коштів до потенціальної жертви виїжджали "спеціалісти" для заповнення необхідних документів, де довірливі громадяни власноруч розписувалися у тому, що гроші були перераховані за власним бажанням і претензій немає.

Звісно, довгоочікуваного кредиту ніхто не отримував.

У Московській області було затримано організатора та трьох учасників злочинного угруповання. А у Воронежі вдалося виявити решту шахраїв.

Під час обшуку на квартирі затриманих вилучено комп'ютери, фінансові документи, які підтверджують незаконну діяльність, кредитні картки, за допомогою яких отримували готівку.

Реклама:

Головне сьогодні