SMS про відключення діючих мобільних телефонів є неправдивими

— 20 липня 2009, 12:21

Однак це не стосується повідомлень відключення телефону у зв'язку з несплатою за надані оператором послуги.

Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з питань врегулювання зв'язку з України (НКРЗ) з посиланням на Український центр радіочастот.

Надходження повідомлень такого характеру до громадян України НКРЗ називає "провокаційним наміром певних зацікавлених осіб, які таким чином прагнуть заплутати людей, викликати їх незадоволення заходами держави спрямованими на захист прав споживачів та наведення цивілізованого порядку на ринку мобільних телефонів".

[L]Прес-служба нагадує, що коди ІМЕІ всіх телефонів (незалежно від того, хто є їх виробником та від того, як вони потрапили до України), що підключаться до мережі оператора в період до 30 серпня 2009 року, будуть обов'язково внесені до узагальненої бази даних кодів ІМЕІ та ці термінали будуть без обмежень обслуговуватися усіма операторами мобільного зв'язку.

Перевірити наявність коду ІМЕІ мобільного телефону, яким ви користуєтеся, в узагальненій базі даних можна буде лише після 30 серпня 2009 року.

Нагадаємо, з першого липня цього року в Україні заборонено продавати ті мобілки, які не зареєстровані у спеціальній базі даних Українського державного центру радіочастот (УДЦР).

Реклама:

Головне сьогодні