British Airways і Virgin Atlantic не допускатимуть на рейси людей із симптомами "свинячого грипу"

— 20 липня 2009, 17:11

Найбільші британські авіакомпанії British Airways і Virgin Atlantic відтепер не будуть допускати пасажирів із симптомами грипу A/H1N1 на свої рейси, повідомляє газета The Guardian.

Авіакомпанії розробили інструкції для співробітників аеропорту та обслуговуючого персоналу літака, щоб допомогти їм виявити людей з ознаками грипу і не допустити їх на рейс. Тож у зоні ризику отримати відмову у польоті можуть ті, у кого висока температура, болить горло, нежить і біль у суглобах.

За словами представника Virgin Atlantic, ті, у кого симптоми виявлені, повинні будуть надавати довідки від лікаря про допуск до польоту.

Попри те, що нововведення відбуваються якраз у розпал курортного сезону, у British Airways зауважують, що людей, з підозрою на грип A/H1N1 наразі дуже мало.

Такі заходи з попередження поширення "свинячого грипу" авіакомпанії розробили у відповідь на попередження Департаменту охорони здоров'я Великобританії про те, що туристам, які занедужали свинячим грипом за кордоном, краще не повертатися додому, поки симптоми не зникнуть.

[L]А тим часом головний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщенко заявив на прес-конференції у понеділок, що кожного дня в світі реєструється близько 2 тис. хворих на грип A/H1N1.

"У світі щоденна реєстрація становить близько 2 тис. хворих", - цитує слова Оніщенка УНІАН.

За словами головного санітарного лікаря РФ, в світі на сьогоднішній день зареєстровано 129 тис. 911 випадків захворювання на грип A/H1N1, із них зі смертельним результатом 743.

Реклама:

Головне сьогодні