Названо чотири правила довголіття

— 21 липня 2009, 11:22

Лише чотири звички потрібні для здорового способу життя і активного довголіття, повідомляє Forbes з посиланням на медичне видання American Journal of Medicine.

Тож, щоб прожити здорове життя необхідно привчити себе до щоденного споживання овочів і фруктів, дотримуватися оптимальної ваги, робити невеликі фізичні навантаження до 2,5 годин на тиждень та відмовитися від тютюнопаління.

Доктор Дана Е. Кінг, співавтор дослідження і віце-голова департаменту сімейної медицини при Медичному Університеті Південної Кароліни, вважає, що ці чотири звички є стовпами на яких тримається здоров'я.

Та таких на перший погляд простих правил, дотримуються далеко не всі. Такі висновки зробили науковці, провівши дослідження серед 15 тисяч 708 американців у віці від 45 до 64 років.

Виявляється, лише 8% респондентів мають всі шанси прожити решту життя без проблем зі здоров'ям, бо мають всі чотири корисні звички.

Інші ж 92% опитаних мають або проблеми з вагою, або не можуть відмовитися від цигарок.

До речі, попри активну антитютюнову пропаганду в США, близько 20% населення як і раніше схильні до паління, а чисельність людей з надмірною вагою за останні два роки зросла в 23 штатах.

Окрім цього, американські науковці назвали й інші найбільш шкідливі звички, які передчасно руйнують організм: надмірна віра в чудодійну силу ліків, у результаті чого страждає імунна система; незбалансована дієта; недостатній сон і стреси.

Реклама:

Головне сьогодні