З'явився новий перекладач собачої мови

— 21 липня 2009, 12:31

Виробник іграшок у Японії Takara Tomy випустив пристрій, який аналізує акустику собачого гавкання і перетворює у людські слова, пише The Telegraph.

Перша схожа модель була презентована сім років тому. Та теперішній пристрій має більш досконалу технічну базу й точніше передає те, що "говорить" собака.

Технічна новинка має назву Bowlingual Voice і вміє виявляти шість почуттів чотирилапих друзів. Зокрема, хазяїн зможе дізнатись, коли його пес відчуває сум, радість чи розчарування.

Bowlingual Voice складається з мікрофону, який розміщується навколо шиї собаки та портативного пристрою, який розшифровує гавкання.

Коли собака гавкає, мікрофон записує звук і посилає дані власнику портативного пристрою. Після цього синтезатор мови інформує людину про наміри чи бажання пса - пристрій озвучує слова собаки і паралельно відображає їх на своєму екрані.

ВІДЕО ДНЯ

Окрім цього, у Bowlingual Voice є нова функція автовідповідача, за допомогою якого можна записати гавкання собаки, коли власник відсутній.

Перший "собачий перекладач", який не озвучував, а лише перекладав емоції на екрані, користувався неабиякою популярністю. Так, у Японії було продано більш ніж 300 тисяч Bowlingual Voice.

Пристрій для власників собак надійде у продаж вже наступного місяця. Щоправда, поки що лише у Японії. Коштуватиме собачий перекладач близько 129 британських фунтів.

Реклама:

Головне сьогодні