Кількість апеляцій на результати зовнішнього оцінювання подвоїлась

— 21 липня 2009, 15:10

15 липня Український центр оцінювання якості освіти припинив приймати апеляційні заяви, а всі, що надійшли до цього числа, будуть розглянуті до 24 липня. Про це повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

В Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) вже відбулося 11 засідань Апеляційної комісії, на яких розглянуто 3 880 заяв. Усі засідання цієї комісії відбуваються відкрито, адже їх можуть відвідати зареєстровані громадські спостерігачі. А на інтернет-сайті УЦОЯО можна ознайомитись зі списками осіб, апеляційні заяви яких будуть розглянуті на черговому засіданні.

За рішенням Апеляційної комісії результати тестувань, що оспорювалися в 3 472 (89,5%) заяв залишено без змін. У 270 випадках після уточнення інформації щодо варіантів тестових зошитів встановлено нові результати. Задоволені апеляції щодо підвищення балів у сертифікатах у 138 випадках. Минулого року таких апеляцій було всього 12.

[L]Найбільше учасниками зовнішнього оцінювання 2009 року оспорювалися результати тестування з української мови та літератури - 2 559 апеляцій, математики - 1 010 та англійської мови - 864. Найменше незгоди викликали результати з французької (17) та іспанської (1) мов.

Українським центром оцінювання якості освіти вже зафіксований один випадок підробки сертифікату ЗНО 2009 року, інформація про який надійшла з приймальної комісії Національного авіаційного університету.

Нагадуємо, що цьогорічна сесія зовнішнього незалежного оцінювання тривала в період з 6 травня по 5 червня, охоплювала собою 8 навчальних предметів. У ній взяли участь більше 430 тис. осіб, кожен з яких мав змогу пройти тестування з 2-5 предметів. Учасниками ЗНО-2009 було складено понад 1 млн. 100 тисяч тестів.

Реклама:

Головне сьогодні