З п’яти буковинських таборів – один нормальний

— 21 липня 2009, 17:43

Нещодавно працівники управління у справах захисту прав споживачів перевірили п'ять із 15 стаціонарних оздоровчих таборів Буковини, пише ЗІК.

У результаті, лише в одному з них не було виявлено жодних порушень в організації харчування дітей. Інші ж оздоровчі центри або недодавали дітям порції, або ж годували неперевіреними продуктами.

Так, під час перевірки табору-пансіонату "Золотий колосок" у селі Панка Сторожинецього району виявлено, що дітям не видавали по пляшці мінеральної води на сніданок.

Також у цьому таборі маленьким відпочиваючим не доважували 75 відсотків порції салату зі свіжої капусти, 4,5 відсотки порції м'ясних биточків і давали лише 500 грамів замість 894 напою "Курзуме" (кава з молоком).

А от у таборі-пансіонаті "Юність", що у смт. Берегомет Вижницького району, для приготування страв використовувались яйця без жодних маркувань, що не дало можливості визначити, наскільки вони свіжі та безпечні.

У таборі "Вогник Буковини" села Валя Кузьмин Глибоцького району без жодних ярликів на тарі використовували морожену рибу.

Ще одним порушником виявився табір-пансіонат "Зелені пагорби", що у селі Виженка Вижницького району. Під час перевірки з'ясували, що сертифікат відповідності на рибу на співпадає з маркуванням на коробках з цим продуктом.

Усі працівники таборів, які допустили порушення, притягнуті до відповідальності - вони мають сплатити штраф у розмірі від 2 до 10 неоподаткованих мінімумів, тобто від 75 до 170 гривень.

До речі, за повідомленнями обласного управлінні у справах захисту прав споживачів, перевірки таборів триватимуть до кінця літа.

Цього року на Буковині діє 15 стаціонарних оздоровчих таборів. Вартість путівки до табору становить від 1,3 до 2,5 тисяч гривень. На харчування однієї дитини в таборі у середньому передбачено 30 гривень на день.

Реклама:

Головне сьогодні