За 10 років на Землі буде більше старих людей, ніж малюків

— 22 липня 2009, 15:29

Середній вік населення планети росте безпрецедентно швидкими темпами. Якщо в середині 2008-го року загальна кількість людей у віці від 65 років становила 506 мільйонів осіб, то до 2040 року бабусь і дідусів стане 1,3 мільярди, повідомляє The Guardian.

Такі прогнози оприлюднено у новій доповіді "Старіючий світ: 2008", яку підготували спеціалісти з Бюро перепису США.

Автори дослідження стверджують, що вже за 10 років вперше в історії людства людей похилого віку буде більше, ніж маленьких дітей.

А за 30 років кількість людей у віці від 65 років виросте з 7% до 14% від загальної чисельності світового населення

Вже зараз кількість літніх людей щомісяця збільшується на 870 тисяч.

Такий стрибок обумовлений тим, що після Другої світової війни підвищилася народжуваність, а в останні роки відбулися покращення в галузі охорони здоров'я, що вплинуло на зниження смертності в похилому віці.

"Люди живуть довше завдяки моді на здоровий спосіб життя. Це є одним з головних досягнень минулого століття", - вважають автори дослідження.

Лідером серед країн, де проживає найбільше старих людей, є Японія. Ця азіатська країна останнім часом посуває з першого місяця Італію.

Згідно з оприлюдненими даними, з 25 країн з найстаршим населенням 23 знаходяться у Європі. Спеціалісти прогнозують, що за десять років кожному четвертому європейцю буде за 65 років, а кожному сьомому - за 75.

Одним з важливих висновків доповіді є те, що явище старіння населення, яке раніше вважалося прерогативою розвинутих країн, за останні роки розповсюдилося й на країни, які розвиваються.

Згідно з опублікованими даними, жінки живуть в середньому на сім років довше, ніж чоловіки.

До речі, за прогнозами ООН, у 2050 році на Землі житиме 9 мільярдів людей.

Реклама:

Головне сьогодні