Ще в одному дитячому таборі отруїлись 15 дітей

— 24 липня 2009, 18:47

Трапилось це у КП "Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс", що розташований у м. Святогірську Донецької області

Діти направлені до інфекційного відділення Краматорської міської дитячої лікарні. Попередній діагноз - харчова токсикоінфекція. У двох дітей стан середньої тяжкості, у решти - легкий. Хворі отримують необхідний лікувально-діагностичний комплекс, повідомляє прес-служба МОЗ.

Повідомляється, що 23 червня захворіли 7 осіб, а 24-го - ще 8 осіб. Захворювання проявляється нудотою, блювотою, болями у животі; підвищенням температури (3 особи), в окремих випадках проносом.

[L]Фахівцями Слов'янської міжрайСЕС та ЦМЛ м. Слов'янська розпочато здійснення протиепідемічних заходів. З ночі 24 червня у вогнищі почала працювати бригада фахівців обласної СЕС та Головного управління охорони здоров'я.

Розпочато епідеміологічне розслідування, здійснено санітарне обстеження закладу, проводиться медичний огляд всіх дітей та персоналу, позачергове бактеріологічне обстеження працівників харчоблоку.

З метою мікробіологічного дослідження здійснюється відбір зразків харчових продуктів, води, змивів. Проводиться заключна дезінфекція. Можливі фактори та шляхи передачі інфекції уточнюються.

У КП "Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс" Донецької обласної Ради відпочиває 399 дітей (10 загонів), на харчоблоці працює 30 працівників. Зміна розпочала роботу з 17 липня.

Протиепідемічні заходи тривають.

Реклама:

Головне сьогодні