З втратами валіз під час польотів будуть боротись чіпи

— 27 липня 2009, 10:45

За даними Європейської асоціації авіаперевізників, британська авіакомпанія "BMI" упродовж 2008 року втратила найбільше валіз - 29 валіз з кожної тисячі. Доволі часто гублять багаж також нідерландська "KLM", а також "Alitalia", "British Airways" та "Lufthansa".

Натомість найкращі показники мають швейцарська "Swiss", угорська "Malev" і турецька "Turkish airlines", повідомляє "Німецька хвиля".

"Станом на сьогодні рівень компенсації за втрачену валізу становить 25 доларів за кілограм. Тобто втративши 20-кілограмову валізу, ви можете розраховувати на компенсацію у 500 доларів", - каже фахівець авіаційного права Амір Клайнман.

Щоб запобігти митарствам пасажирів, ізраїльська компанія розробила технологічну новинку, яка обіцяє покласти край втраті багажу. Пристрій Easy-2-Pіck являє собою чіп, який вкладають у валізу та електронний датчик, котрий пасажир тримає при собі і вмикає по прибутті до місця призначення.

"Датчик розпізнає наближення вашої валізи і надсилає індикацію: світловий та звуковий сигнал з вібрацією", - розповідає розробник пристрою Йоав Бен-Давид.

Він додає, що кожен комплект є унікальним, тож спрацює навіть якщо усі інші пасажири використовуватимуть аналогічний пристрій.

У найближчі тижні новинка надійде у вільний продаж до найбільших магазинів побутової техніки у світі

Крім того, спеціалісти нагадують: при транзитному рейсі ризик втрати багажу збільшується у півтора рази. Тож фахівці все ж радять у такій ситуації перестрахуватися й покласти додаткову записку з контактними даними усередину валізи.

Реклама:

Головне сьогодні