Кожен абітурієнт подав заявку в середньому на 3-4 спеціальності

— 27 липня 2009, 15:18

В середньому кожен абітурієнт подав заявку на 3-4 спеціальності, а в середньому половина випускників пробують вступити на 6-10 спеціальностей.

Такі цифри озвучив заступник міністра освіти і науки Тарас Фініков, повідомляє "Інтерфакс".

Він також повідомив, що в окремих випадках, зокрема в Запорожжі, є абітурієнт, що подав заявку відразу на 60 спеціальностей.

Разом з тим Фініков уточнив, що кількість пільговиків від загального числа абітурієнтів складає 3-4%.

За словами заступника міністра, на сьогодні найбільшою популярністю в абітурієнтів користується "десятка київських вузів".

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, Київський національний університет ім.Шевченка, Національний авіаційний університет, Київська політехніка, Національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана, Києво-Могилянська академія, Київський національний торгово-економічний університет, а також деякі вузи в регіонах (національні університети Львова, Дніпропетровська, Харкова, Харківська юридична академія та інші)

[L]У цілому по країні найбільший конкурс відзначається в 20 вищих навчальних закладах, а також на окремі факультети деяких вузів.

За словами Тараса Фінікова, МОН ініціюватиме збільшення держзамовленя на підготовку спеціалістів у вузах.

"Ми з весни порушуємо питання про те, що нам необхідно збільшити місця в межах 80%. Уже підготовлені відповідні розпорядження, вони погоджені з деякими міністерствами і вони повинні стати предметом обговорення на подальших засіданнях Кабінету міністрів", - сказав Фініков.

Збільшення держзамовлення буде розглядатися міністерством у залежності від кожного окремо взятого вищого навчального закладу і виходячи зі сформованих умов у цілому по країні.

Реклама:

Головне сьогодні