Тест

У Німеччині закривають борделі за безлімітний секс

Уряд землі Баден-Вюртемберґ погрожує закрити борделі, у яких запроваджено "безлімітні тарифи" на секс з повіями, повідомляє "Німецька хвиля".

Силами політиків вже закрили два будинки розпусти у Фелльбаху біля Штуттґарта і Гейдельберзі. Щоправда заклади нібито зачинені тимчасово, через недостатню гігієну.

Та земельний уряд обіцяє докласти усіх зусиль, аби борделі після повторного відкриття відмовилися від "безлімітних" послуг.

"Я не маю нічого проти нормальних борделів, але пропозиція необмеженого сексу за фіксовану плату - це аморально", - заявив міністр юстиції федеральної землі Баден-Вюртемберґ Ульріх Ґролль.

За інформацією поліції, близько 60 борделів у Німеччині надають послуги за таким принципом: заплативши 70-100 євро, відвідувачі можуть користуватися послугами проституток протягом дня.

Правоохоронці підозрюють, що власники "безлімітних" борделів нелегально залучають жінок з-закордону і не платять за них страхові внески.

Окрім цього було здійснено облаву одразу на чотири заклади, які належать одній власниці, яку підозрюють у порушеннях. 25-річну підприємницю та її партнера по бізнесу затримали за звинуваченням в ухилянні від сплати соціальних відрахувань за найманих працівниць.

Згідно із законом від 2002 року, проституція у Німеччині прирівняна до інших професій у сфері надання послуг. Тож проститутки мають сплачувати внески соціального страхування, аби згодом отримувати пенсію.

Відома у Німеччині своєю боротьбою за права жінок громадська організація Solwodi закликає німців протистояти розквіту "безлімітного сексу". Глава організації монахиня Лея Акерманн домагається внесення змін до закону про проституцію, які унеможливили би такий вид послуг.

"Це сексуальна експлуатація проституток", - наголошує Акерманн. За її словами, закон має гарантувати на практиці, що "жінки добровільно і на власний розсуд можуть займатися проституцією".

Наразі не відомо, як відреагують на відміну послуги "безлімітного сексу" клієнти борделів. Адже вигідний тариф користується неабияким попитом. Так, під час обшуку у будинку розпусти у Фелльбаху на момент облави перебували 176 чоловіків і 89 проституток. Тобто, кожна жінка мусила обслуговувати двох чоловіків. У той час, як у "нормальних" борделях картина зовсім інша: за увагу кожного клієнта змагається з десяток проституток.

До речі, самі проститутки називають нинішню політичну кампанію проти необмежених тарифів "полюванням на відьом".

"Громадськість налаштовують проти нас усілякими упередженнями, навіть не запитуючи про нашу думку", - йдеться в оприлюдненій у багатьох німецьких газетах заяві громадської організації Doña Carmen, яка представляє інтереси переважно іноземних проституток, які працюють у Німеччини.

В інтерв'ю порталу Spiegel-Online деякі проститутки, які надають послуги за "безлімітним" принципом, заявили, що роблять це добровільно і "абсолютно задоволені умовами праці".

Наразі у Німеччині легально займаються проституцією близько 400 тисяч людей. Близько 60 відсотків із них - іноземці, переважно з країн Східної Європи.

За оцінками громадських організацій, річний оборот "секс-індустрії" Німеччини сягає близько 14,5 мільярдів євро. Водночас, декілька тисяч проституток - жертви торгівлі людьми, вважають в організації Solwodi.