У Таджикистані люди запасаються харчами на два роки наперед

— 28 липня 2009, 13:53

Окрім цього Рахмон закликав жителів Таджикистану максимально ефективно використовувати сільськогосподарські угідді та бережливо використовувати зібраний врожай, повідомляє Lenta.ru з посиланням на ІА "Азія-Плюс".

Глава республіки Таджикистан Емомалі Рахмон зазначив, що в багатьох країнах світу забезпечення людей продовольством "перетворюється на серйозну проблему".

"Цей процес продовжуватиметься і надалі", - зауважив президент, назвавши головними причинами цієї ситуації економічну кризу, стихійні лиха та інші чинники.

За офіційними даними, до сих пір Таджикистан більш-менш успішно боровся з економічною кризою. Більше того, незважаючи на спад промислового виробництва, ВВП республіки у першій половині 2009-го року виріс на 2,8% (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року),

Та навесні цього року ситуація у Таджикистані значно погіршилася у зв'язку зі зливами, які викликали повінь та зсуви ґрунту.

У результаті було затоплено чимало сільськогосподарських угідь, розмито дороги, пошкоджені житлові будинки та промислові об'єкти.

Збитки від стихійного лиха влада Таджикистану оцінила у 100 мільйонів доларів.

Окрім цього, зливи стали на заваді посівній кампанії. Тож більшість засіяних ділянок доводилося пересівати: перші посіви просто погнили.

Реклама:

Головне сьогодні