Криза зруйнували особисте життя майже третині американців

— 28 липня 2009, 17:19

29% американців поскаржилися на те, що через кризу в їхньому житті стало більше стресу. Фінансова нестабільність в країні призвела також до погіршення чи повного зруйнування стосунків з близькими та коханими людьми.

Для порівняння: у Франції криза зруйнувала особисте життя 24% громадян, у Канаді - 23%, а у Німеччині - 12%.

Такі дані були отримані у наслідок опитування, яке провів банк ING Direct, повідомляє Lenta.ru.

До речі, 40% респондентів з США заявили, що через кризу та спад економіки країни їм доведеться значно пізніше вийти на пенсію. 34% з них впевнені, що стати пенсіонерами вони зможуть на 10 років пізніше, ніж вони планували до кризи.

При цьому 16% американців зізналися, що головною метою накопичення для них стала майбутня пенсія.

Що ж стосується економії, то найпопулярнішим серед жителів США способом вважається приготування їжі вдома. Саме таким чином 53% респондентів воліють економити гроші. Адже самостійно приготовану їжу вони беруть з собою на роботу в якості обіду.

До речі, в Італії таким чином економлять 20% опитаних, а у Канаді - 44%.

Другим за популярністю способом економії є відмова від використання кредитної картки при розрахунках за покупки. Таким чином марних витрат уникають 46% опитаних американців.

17% італійців також намагаються не використовувати картку у магазинах. А у Німеччині - лише 11% користуються таким способом економії.

Ще 35% жителів США впевнені, що гроші необхідно відкладати, щоб мати фінансову "подушку на випадок різкого погіршення ситуації в країні.

Реклама:

Головне сьогодні