На обкладинці військового журналу вперше з'явився гей. Фото

— 29 липня 2009, 10:26

На обкладинці липневого номеру британського військового журналу Soldier вперше з'явився військовослужбовець, який є відкритим гомосексуалістом, повідомляє The Daily Mail.

22-річний Джеймс Нортон служить в армії Великобританії вже шість років. Про свою нетрадиційну орієнтацію він розповів своїм товаришам по службі одразу після завершення курсу навчальної підготовки. Тоді Джеймсу було 16 років.

І лише після цього хлопець зізнався своїм батькам, що він гомосексуаліст.

Джеймс зазначає, що його нетрадиційна орієнтація не впливає на стосунки з колегами. Щоправда є й такі, хто до сих пір не згодні з ідеєю служби гомосексуалістів у збройних силах.

Джеймс Нортон став першим геєм, який з'явився на окладинці військогво журналу

За словами Нортона, під час своєї шестирічної кар'єри він мав лише два неприємних моменти через свою орієнтацію. Та це не змусило його залишити службу.

Боротьба за дозвіл служити гомосексуалістам у британських збройних силах почалася з юридичної битві. Троє геїв та лесбіянок, які були звільнені з армії звернулися до Європейського суду з прав людини. Два роки знадобилося, щоб суд прийняв рішення на користь сексуальних меншин.

Тож британським геям та лесбіянкам дозволили служити в армії лише у 2000-му році. До того часу більше 200 осіб були звільнені зі збройних сил через нетрадиційну орієнтацію.

Усі фото Soldier

Реклама:

Головне сьогодні