Незайманих українок продавали за 50 тисяч євро

— 30 липня 2009, 18:37

У середу в Україні було затримано організаторів каналу відправки українських дівчат закордон з метою сексуальної експлуатації, повідомляє Ліга.net.

Серед затриманих - чотири громадяни Об'єднаних арабських еміратів, два громадянина Іраку, один громадянин Росії та декілька громадян України. Про це у четвер під час прес-конференції повідомив Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

За його словами, злочинне угруповання почало діяти ще у 2006-му році. Работоргівці використовували широку мережу вербувальників у різних регіонах України, шукали молодих дівчат з привабливою зовнішністю, пропонуючи їм роботу закордоном. Ніби-то у сфері модельного бізнесу.

Потім за грошову винагороду дівчата переправлялися закордон для роботи у секс-індустрії.

"Серед них були й не повнолітні. Особливим попитом користувалися незаймані дівчата, ціни яких сягали до 50 тисяч євро для організаторів незаконного трафіку", - зауважив Луценко.

За даними міністра, лише за минулий та цей рік було завербовано більше 200 дівчат віком від 16 до 25 років. За весь період діяльності угруповання у сексуальне рабство було продано більше 500 українок.

За даним фактом Головним слідчим управлінням МВС України було порушено кримінальну справу за статтею 146 Кримінального кодексу (торгівля людьми).

У випадку, якщо у суді буде доведено, що злочини скоювалися організованим злочинним угрупуванням, то работоргівцям загрожує позбавлення волі строком від 12 до 1 5 років з конфіскацією майна.

Реклама:

Головне сьогодні