Декольте Меркель знову у центрі скандалу. Фото

— 12 серпня 2009, 11:49

На плакаті стоїть напис: "Ми можемо запропонувати більше". На канцлері - сукня, в якій та з'явилась понад рік тому на публіці, чим спричинила неабиякий громадський ажіотаж.

Жіноче крило Християнсько-демократичного союзу (Жіночий союз) обурене появою такої реклами обурене, повідомляє "Німецька хвиля".

"Ми можемо запропонувати більше" стверджує цей плакат. Меркель - ліворуч, Ленґсфельд - праворуч. Фото "Німецької хвилі"
"Ми робимо ставку на зміст, а не гонитву за ефектом", - заявила голова Жіночого союзу Марія Бьомер. У плакаті, розміщеному однопартійкою Меркель на вулицях Берліна, інші партійці побачили натяки на сексизм, тобто приниження жіночої статі.

Плакат не узгоджувався ані з самою Меркель, ані зі штаб-квартирою ХДС, повідомила речниця партії. Давати оцінку специфічному виборчому ходу в партії канцлера не захотіли.

Тим часом, автор скандалу - 57-річна кандидат у депутати Ленґсфельд - не тушується.

"Канцлер не могла мені цього дозволити. Інакше б кожен захотів собі таку рекламу", - сказала Ленґсфельд в інтерв'ю каналу N24

Ідея належить їй і вона нею пишається, заявила Ленґсфельд. За її словами, плакат був погоджений з регіональною організацією, а для глави уряду мала стати "сюрпризом". Але погоджувати з Меркель політик узагалі не вважає за потрібне, адже, за її словами, вона придбала права на згадане фото канцлера.

Ленґсфельд є колишньою дисиденткою, яку східнонімецькі власті заарештували в 1988-му. Пізніше їй довелося стикнутися ще з гіршою реальністю: вже після об'єднання Німеччини стало відомо, що на неї до спецслужби "штазі" писав доноси власний чоловік.

Ланґсфельд нині балотується до парламенту Німеччини від берлінського району Фрідріхсгайн-Кройцберґ.

Жінка стверджує, що великий резонанс довкола її плакату став для неї цілком несподіваним.

"Ми на це не очікували, але такий розголос нам приємний", - сказала вона. І додала: "У кого нема почуття гумору, тому вже не допомогти".

Реклама:

Головне сьогодні