Російськомовних тестів для зовнішнього оцінювання не буде?

— 12 серпня 2009, 16:19

Про це заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, повідомляє "Радіо Свобода" у середу.

"Наступного року охочі зможуть отримати лише словники з перекладу основних термінів мовами національних меншин", - сказав директор центру оцінювання якості освіти.

Він, зокрема, оприлюднив основні відмінності зовнішнього оцінювання у 2010 році, що визначені у відповідному наказі міністра освіти та науки України.

За словами Лікарчука, оцінювання знань буде проводитися як обов'язкове з двох предметів: української мови та літератури і - на вибір абітурієнтів - з математики або історії України. Водночас загальна кількість і перелік предметів для тестувань залишаться без змін.

Наступна відмінність, зазначив директор центру оцінювання якості освіти, полягатиме у тому, що будуть розведені у часі державна підсумкова атестація у школах і зовнішнє оцінювання.

"Спочатку відбудеться державна підсумкова атестація, і випускники отримають атестат про загальну середню освіту, а потім відбудеться зовнішнє оцінювання", - повідомив Лікарчук, зауваживши, що відтак результати тестування не впливатимуть на результати державної підсумкової атестації.

За його словами, це зробили на вимогу громадськості, зокрема, батьків і вчителів.

Реклама:

Головне сьогодні