Медвєдєв назвав "національне лихо"

— 12 серпня 2009, 17:11

Про це заявив президент РФ Дмитро Медвєдєв повідомляє "Інтерфакс ".

"За останні роки було зроблено ряд заходів - посилені умови виробництва і обігу алкогольної продукції, обмежена досить серйозно реклама спиртного, суворішим стало покарання за керування автомобілем у нетверезому стані, але про якісні зміни говорити доки не доводиться", - сказав Медведєв.

За його словами, проблема вживання алкоголю в Росії є вкрай гострою.

Він додав, що за даними Міністерства охорони здоров'я та соціального розвитку, на кожну людину, у тому числі немовлят, сьогодні припадає близько 18 літрів чистого алкоголю випитого за рік.

"Самі можете перерахувати це на кількість пляшок горілки - дух захоплює", - наголосив російський президент.

За його словами, це більш ніж в два рази перевищує рівень, який Всесвітня організація охорони здоров'я визначила як рівень, небезпечний для життя і здоров'я людини.

Медвєдєв пропонує заходи по зниженню вживання алкоголю, перш за все серед молоді.

"Перше, що ми повинні зробити - це зупинити зріст вживання алкоголю серед молодих людей", - повідомив Медвєдєв.

За його словами, "звичка пити з приводу і без може призвести до важкої алкогольної залежності за досить короткий термін".

Посилаючись на дані експертів Медведєв додав, що в першу чергу серед підлітків зростає вживання слабоалкогольних напоїв і пива.

[L]"За даними, які ми маємо в своєму розпорядженні, щодня або через день такі напої п'є третина хлопців і майже 20% дівчат", - відзначив лідер Росії.

Він вважає за необхідне "навести лад в роботі роздрібних мереж і торгівельних точок і посилити відповідальність за продаж алкоголю неповнолітнім. Продаж алкоголю неповнолітнім недопустимий".

Медведєв заявив, що "все частіше лунають пропозиції про зміну підходу до регулювання виробництва і обігу пива і так званих слабоалкогольних напоїв і пропонується розповсюдити на них загальні принципи регулювання і ті ж обмеження, які застосовуються відносно міцних напоїв".

За його словами, "це може спричинити різні наслідки, їх необхідно нам буде прорахувати, але дієве рішення в цій сфері приймати треба".

Він підкреслив, що це стосується заборони на продаж спиртних напоїв поблизу шкіл, центрів дозвілля, це стосується і вимог до торгівельних приміщень, де вони можуть продаватися, це стосується і обмежень на рекламу таких напоїв.

Реклама:

Головне сьогодні