Екологічні патрулі "розвели" консула на 1,5 тисячі доларів

— 13 серпня 2009, 13:58

Про це з посиланням на Департаменті ДАІ повідомляє прес-служба МВС. Зазначається, що псевдо-екологи виїжджають у Запорізьку область, на Донеччину та інші регіони.

Повідомляється, що на Дніпропетровщині від екологічного патрулювання постраждав навіть один з консулів, в якого відібрали 1,5 тисячі доларів. Був випадок, коли у жінки забрали маленьку дитину і не віддавали її доти, доки вона не принесла "екологам" гроші.

[L]Стиль поведінки "екологи" перейняли від стражів правопорядку. Вони зупиняють автомобілі, запитують документи, висловлюють зауваження і вимоги. При цьому найчастіше жертвами таких патрулів стають переважно іноземці.

Підставою для стягування штрафів "екологічними патрулями" слугують "надмірні викиди чадного газу" та поспіхом вигадані порушення, зауважує МВС.

"Лише у Дніпропетровській області останнім часом було порушено щодо "екологічного козакування" 4 кримінальні справи", - повідомив начальник управління ДПС, розшуку і спеціальних заходів Департаменту ДАІ МВС Олег Сірий.

За його словами, "козачки", з якими вони борються на дорогах, вже вимощують дорогу до лісу і поля. "Екологи" заходили у сільради і там намагалися вручати приписи на предмет порушень довкілля та вимагали оплати оформлення загадкових "сертифікатів", повідомляє прес-служба.

У представника правоохоронних органів обов'язково має бути посвідчення
Нагадаємо, раніше повідомлялось про "екологічні патрулі козаків", які незаконно намагаються стягнути з водіїв штрафи та продати їм "екологічні талони".

Представники "екологічних патрулів" не є співробітниками органів внутрішніх справ. Вони не мають права здійснювати екологічний контроль транспортних засобів на автодорогах, складати адміністративні протоколи, стягувати будь-які штрафи, у тому числі на місці.

Усі фото Державтоінспекції МВС України

Реклама:

Головне сьогодні