Новий вид шахрайства: робота через SMS

— 13 серпня 2009, 16:25

Шахраї повідомляють, що після підтвердження необхідності контакту надішлють номер телефону роботодавця. Надсилаючи підтвердження SMS-кою на зазначений короткий номер, абонент втрачає з рахунку до кількох сотень гривень, або всі гроші, які були на балансі його номера, повідомляє газета "Сегодня".

Як пояснюють мобільні оператори, контент-провайдери купують у них короткі номери, а потім передають за плату шахраям

Оператори зв'язку закликають абонентів повідомляти про сумнівні розсилки - у такому випадку можна оштрафувати контент-провайдера за порушення договору і закрити дискредитований короткий номер.

У МВС пояснили, що після одержання заяви від потерпілого, правоохоронці виходять на того, хто здійснює розсилку, і його дії можуть бути прирівняні до шахрайства.

"Вже є кілька справ, у яких знайдені винні", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, що Державна служба зайнятості теж допомагає безробітним працевлаштовуватися по SMS, але абсолютно безкоштовно.

Вона розсилає повідомлення на номери тих мобільних абонентів, що, за даними операторів зв'язку, поповнюють рахунки на невеликі суми або роблять це іноді. Відтак такі абоненти можуть мати потребу в заробітку.

"Наша SMS-розсилка абсолютно безкоштовна для всіх абонентів. Розсилаємо лише з номера 730. Ця послуга реально допомогла працевлаштуватися багатьом людям", - зауважує співробітник прес-центру Держслужби зайнятості Ірина Поліщук.

Реклама:

Головне сьогодні