Тисячі людей їдуть поклонитись чотирирукій дитині

— 13 серпня 2009, 17:47

Люди вірять, що дитя є реінкарнацією бога Ганеши, повідомляє The Guardian.

Рісаб з матір'ю. Усі фото ВВС
6-місячний Рісаб зрісся у животі матері з безголовим близнюком. "Дехто каже, що він як бог і люди приходять поклонитись йому, дають гроші", - каже 32-річний батько дитини Ріхі Гіміре.

"Вони дають кілька рупій, роблять пожертвування. Переважна більшість подарунків - це їжа та одяг. Інші ж кажуть, що він як мавпа чи дитя відьми", - додає батько.

Відколи дитина народилась, сім'ю відвідало вже понад 5 000 людей, каже місцевий вчитель. За його словами, дехто приходить пішки або приїжджають на автобусі з досить віддалених районів.

Місцевий жрець звинуватив дитину в тому, що в цьому році мусонні дощі затрималися і виявилися не такими сильними, як хотілося б.

"Дехто каже, що це - бог, а дехто - що це прокляття", - зауважує батько дитини.

Мати Рісаба, у якої до народження цієї дитини вже було двоє синів, каже, що думала, що помре під час пологів. Від болю вона страждала кілька днів.

Бог Ганеши. Місцеві жителі вірять, що Рісаб є його реінкарнацією

"Коли він народився, я дуже боялась, що скажуть односельчани. Якби мого чоловіка не було тут, я б боялась, що вони вирішать, що я відьма, прийдуть і вб'ють мене", - розповіла жінка.

Батько дитини увесь день працює на полі. Він каже, що возив дитину в лікарню в Катманду.

Медики заявили, що їм треба поспостерігати за дитиною півроку. Але оскільки Ріхі Гіміре не міг дозволити собі залишатись у місті, він повернувся у село.

Батько хоче, щоб дитині зробили операцію, щоб його син міг жити "нормальним життям", але поки що сім'я не може собі це дозволити.

У них навіть не вистачає грошей на консультацію хірурга.

"Це не маленька операція. На неї треба багато грошей, яких у мене нема", - каже Ріхі.

Реклама:

Головне сьогодні