В британських аптеках з'являться ДНК-тести

— 17 серпня 2009, 14:46

До аптек Великобританії надійдуть у продаж набори для проведення ДНК-тестування в домашніх умовах. Про це повідомляє The Times з посиланням на лабораторію Anglia DNA Services.

Комплект вартістю близько 160 фунтів стерлінгів (29.99 фунтів за сам набір та ще 129 фунтів за послуги лабораторії) продаватимуть особам старше 16-ти років.

Так, щоб пройти тест, необхідно зібрати зразок слини батька, матері та дитини (до набору входить усе необхідне для збору аналізів). Після цього всі зразки треба відіслати до лабораторії, а за п'ять днів отримати результати ДНК-тестування.

Для нетерплячих лабораторія може визначити батьківство за 24 годин. Щоправда за це необхідно буде додатково заплатити ще 329 фунтів.

ДНК-тести надійдуть у продаж до британських аптек вже цього тижня.

Вже протягом декількох років ДНК-комплекти для тесту можна було придбати через Інтернет. Але це вперше набори стануть продавати в аптеках.

Однак у ДНК-тесту на дому вже з'явилися критики. Так, представник опозиційної Ліберал-демократичної партії Норман Ламб вже заявив про доцільність введення додаткового регулювання правил продажу для цих тестів.

Окрім цього критики зауважують, що прийомні та нерідні діти можуть дізнатися про результати тестів, що може призвести до тяжких душевних травм та непередбачуваних наслідків.

Реклама:

Головне сьогодні