Після декольте Меркель, у бій пішли сідниці

— 21 серпня 2009, 10:56

На передвиборному плакаті - крупним планом спортивні сідниці в джинсах, татуювання "Socialist", на спині та підпис: "До бундестагу - із сідницями у штанях".

"Сідниці у штанях" Галини Вавциняк йдуть до Бундестагу. Фото Німецької хвилі

А от щоб побачити не лише сідниці, а й обличчя молодої кандидатки від партії "Ліві" Галини Вавциняк, треба зазирнути на її сторінку в інтернеті.

Такі плакати зараз прикрашають вулиці берлінського району Кройцберґ-Фрідріхсгайн, відомого своїми альтернативними мешканцями, повідомляє "Німецька хвиля".

Як пояснила ідею своєї реклами заступниця голови партії "Ліві" Галина Вавциняк (Halina Wawzyniak), "виборці мають обирати переконання, а не обличчя".

Меседж, який, за словами Вавциняк, несе цей плакат - "послідовно і відважно захищати власні позиції: визначення мінімальної заробітної платні, виведення бундесверу з Афганістану, геть цензуру в інтернеті".

За словами 36-річного політика, на плакаті зображена вона сама.

Оригінальна агітація Галини Вавциняк - відповідь на агресивну рекламу іншої жінки-політика. Кандидат у депутати Вери Ленґсфельд (Християнсько-демократичний союз) помістила на біллборд своє фото в сукні з глибоким декольте, поруч - фото канцлера Анґели Меркель з таким самим декольте.

Підпис: "Ми можемо запропонувати більше". Ленґсфельд також намагається сподобатися альтернитивним виборцям в районі Кройцберґ, де вона балотується.

"Ми можемо запропонувати більше" стверджує цей плакат. Меркель - ліворуч, Ленґсфельд - праворуч. Фото "Німецької хвилі"

Обидві "фрау" - з колишньої Східної Німеччини. Відрізняє їх не лише вік, але й ідеологія.

У часи східнонімецької диктатури вони перебували по різні боки барикад.

Ленґсфельд - колишня дисидентка, зраджена власним чоловіком-таємним агентом "штазі". Вавциняк перебувала в лавах молодих комуністів НДР - Спілки вільної німецької молоді ( FDJ ), перед цим - у піонерах.

Цими днями на ліхтарних стовпах і бігбордах по всій Німеччині вивішуються сотні тисяч виборчих агіток. Але такі, як ці, є великою рідкістю.

Реклама:

Головне сьогодні