Київських студентів експлуатували в турецьких готелях

— 26 серпня 2009, 16:47

Про це повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу ГУ МВС України в Київській області.

Згідно з повідомленням, представник Туреччини, дівчина з України і три уродженці Грузії агітували студентів прямо в університеті, розповідаючи про стажування в сфері готельного бізнесу в Туреччині. З усіма бажаючими уклали контракти, при цьому не пред'явивши жодної міністерської ліцензії.

Шахраї пообіцяли студентам проживання в п'ятизірковому готелі, безкоштовне харчування, зарплату за 3-4 години роботи в день і мовну практику.

За умовами контракту студенти повинні були оплатити свій переліт в обидва кінці вартістю $350, а також у випадку відмови від наданої роботи заплатити штраф - $1000. У МВС відзначили, що саме ця умова не давала студентам можливості покинути Туреччину за власним бажанням.

У результаті дій шахраїв обіцяна студентська віза перетворилася в туристичну, тому молоді люди на території Туреччини через деякий час уже знаходилися нелегально.

Незабаром студенти були арештовані. Турецьким правоохоронцям вони розповіли, що живуть у підсобках, працюють по 14 годин на день, майже нічого не заробляють. Студенти знаходилися в поліції близько тижня, їх зобов'язали заплатити штраф. І тільки після цього депортували в Україну.

Співробітники міліції Київської області порушили кримінальну справу по факту трудової експлуатації студентів. Ведеться слідство.

Реклама:

Головне сьогодні