Меню українських сімей

Газета "Сегодня" з'ясувала, що забезпечені люди, незважаючи на кризу, хоч і зменшили споживання делікатесів, але не відмовилися від дорогих продуктів і не перейшли, скажімо, на товари швидкого приготування.

Але що примітно: відсутні такі дешеві макарони і супи і у людей з досить скромним статком. Багато хто з них воліють робити покупки на ринках, де можна поторгуватися, а в супермаркет ходять лише за сосисками та сирками для діток.

Скромно харчуватися, періодично купуючи небагато м'яса, можна на 150-200 гривень на тиждень, а середній щотижневий чек заможних родин доходить до 500 гривень.

Дмитро, банківський службовець, начальник адмінвідділу, і його дружина Інна, що зараз у декреті з двома дітьми, одержують на місяць 8 тисяч грн. Щотижня на їжу вони витрачають 500-600 гривень, а влітку - до 500 гривень, тому що діти на дачі у батьків.

На фото: продукти на 451 гривню. За час кризи родина стала менше купувати делікатесів (червону ікру, креветки), але не переглянула список основних продуктів на користь більш дешевих, тому що звикла довіряти певним торговельним маркам.

Щомісячний дохід родини: 8 000 гривень

Витрати на продукти на тиждень: 500-600 гривень

Родина з чотирьох осіб - двох дітей, мами Олени і тата Олега, на місяць одержує близько 2000 гривень. Щотижневий похід у супермаркет їм обходиться в 400-600 гривень. Родині вдається купити кіло м'яса, дві палки ковбаси, пару десятків яєць, кіло борошна, макарони, крупу, 10 кг картоплі і пару консервів.

Щомісячний дохід родини: 2 000 гривень

Витрати на продукти на тиждень: 400-600 гривень

Наталя Медведенко, вчитель-методист школи №11 Кременчука, з чоловіком Вадимом заробляють трохи більше 3000 гривень. У них є 14-річна дочка Аня. Вони купують їжу в супермаркеті, на яку є знижки. Щотижня на їжу йде 150-200 гривень. Обов'язкова покупка - яйця і майонез. Іноді беруть м'ясо, іноді банани, а на свята - крабові палички та рибу.

Щомісячний дохід родини: 3 000 гривень

Витрати на продукти на тиждень: 150-200 гривень

Українські селяни харчуються більше тим, що земля пошле. Їхній дохід - 1400 гривень на місяць. Родина з трьох осіб - 74-річний Геннадій Пилипович, 73-річна Віра Іллівна та їхня молодша дочка Наташа - живе в селі Чорнорудка Житомирської області.

На тиждень вони можуть витратити на продукти не більше 150 гривень. Беруть хліб, олію, масло, лимонад, сир, ковбаси, рибу, пару консервів, майонез або кетчуп, каву і чай у пакетиках. Солодощі печуть самі. Іноді купують вино.

Щомісячний дохід родини: 1 400 гривень

Витрати на продукти на тиждень: 150 гривень

75-річний київський пенсіонер Леонід Вікторович Корнілов робить тижневі закупівлі на сільгоспринку біля метро "Лісова". Його пенсія - 715 гривень, дружини Валентини Григорівни - 780 гривень.

Цього тижня, як зазвичай, витратив на їжу близько 120 гривень. За комунальні послуги пенсіонери платять близько 300 гривень і біля сотні гривень іде на ліки. На решту іноді беруть фрукти.

Щомісячний дохід родини: 1 495 гривень

Витрати на продукти на тиждень: 120 гривень

Родина Солодовник - Юля і Дмитро та їхнє однорічне маля - живуть на стипендію в 1060 гривень. У супермаркеті витрачають до 100 гривень на молоко, сирки, курятину або сосиски, дитяче харчування.

"На ринку, також на 100 гривень, беремо помідори, огірки, картоплю, зелень, банани та апельсини", - розповідає Юля. Родині допомагають батьки: мама Дмитра передає варення, консервацію, сир, а мама Юлі - овочі з їхнього городу.

Щомісячний дохід родини: 1 060 гривень

Витрати на продукти на тиждень: 200 гривень

Японська родина любить чіпси і тістечка. Родина Укіта, що складається з чотирьох людей і живе в містечку Кодаіро, затарюється щотижня на 317,25 долара. Улюблена їжа: сашимі, фрукти, тістечка і картопляні чіпси.

Італійці обожнюють хот-доги та рибні палички. Родина Манзо із Сицилії витрачає на їжу щотижня 260,11 долара. Їхні улюблені продукти: риба, паста з рагу, хот-доги, страви з заморожених рибних паличок.

Польська родина рекомендує їсти флячки. Це родина Собжискі з містечка в 20 км від Варшави. Їхні витрати на їжу на тиждень - 151,27 долара. Сімейний рецепт: свинячі флячки з морквою, селерою і пастернаком.

Біженці в Чаді живуть на долар. Родина Абубакар, що живе в чадському таборі, створеному для суданських біженців з Дарфура, витрачає на їжу протягом одного тижня усього 1,23 долара. Їхня улюблена страва: суп зі свіжою бараниною - наваристий і можна поїсти трохи м'яса. Трохи більше долара вистачає на те, щоб прогодуватися сім'ї з шести людей.

В Еквадорі люблять суп з картоплею і капустою. Родина Аіме Тінго з сімома дітьми. Витрати на їжу протягом одного тижня: 31,55 долара. Сімейний рецепт: картопляний суп з капустою.

Бутан: прогодувати величезну родину за 5 доларів. Родина Немгей з бутанського села Шенклі витрачає раз на тиждень по 5,03 долара. Сімейний рецепт: запечені гриби, сир і свинина.

У Бутані діє закон, за яким усі громадяни зобов'язані носити національний одяг. У конституції Бутану сказано: мета уряду - щастя кожного громадянина. І 96% населення кажуть, що цілком щасливі...

Реклама:

Головне сьогодні