Європа їсть забагато: Землі вже недостатньо

— 28 серпня 2009, 16:00

Про це пише газета La Repubblica, повідомляє Inopressa.

Якщо в найближчому майбутньому усі будуть споживати стільки продуктів харчування, скільки європейці, то буде потрібно три планети, щоб прокормити всіх землян.

На даний час лише 11% поверхні Землі використовується під виробництво продуктів харчування.

При населенні в 6,7 млрд. людей близько 923 мільйонів страждають і вмирають від голоду. Якщо ми не змінимо своїх звичок у їжі, то в майбутньому з 9,3 млрд. людей третина помре від голоду, повідомляє видання.

Пристрасть до хорошої їжі поширюється швидко. Тепер вдосталь їсти м'яса і риби хочуть і в економіках, що зароджуються: у Китаї, Бразилії, Індії й інших країнах.

"Ми почали товстіти. Так, у Баварії через надмірне споживання їжі, у тому числі і гіперкалорійної, служба швидкої медичної допомоги була змушена закуповувати спеціальні карети вартістю 140 тисяч євро для "важких" хворих: носилки в звичайних машинах під ними ламаються", - зазначає видання.

Проблема з нестачею продовольства багатолика: це й перетворення на пустелі земель в Африці, і брак води в Каліфорнії.

Якщо говорити про моря й океани, то при нинішніх і більш високих темпах споживання через 40 років зникне вся їстівна риба.

Для виробництва тваринного білка потрібно в багато разів більше площ, ніж для виробництва зернових. Якщо ми будемо їсти менше, то зуміємо прокормити усіх, зазначає La Repubblica.

Реклама:

Головне сьогодні