Львівський буревій. Дубль два

Приблизно о першій годині дня над головою різко потемніло. Відвідувачі вуличних кафе ледве встигнули застрибнути в середину найближчих приміщень, як з неба полилося море. Дощ лив як з відра, вітер зносив кафешні парасольки, ламав дерева та рвав лінії електропередач. Тим часом по землі пропливав приватний та громадський транспорт. Рівень води, що стікала в каналізацію сягав трохи нижче коліна.

Буревій пронісся стрімко і припинився трохи більше ніж за годину. Ще через дві - львівські комунальники прибрали сміття, гілки та листя, що після нього залишилися. За словами місцевих мешканців, минулого року комунальники "отримали по шапці" від місцевої влади за те, що вчасно не прибрали територію після подібної негоди. Тепер, вочевидь, вони вирішили не зволікати.

Лило, як з відра. Можна було безкоштовно помити машину
Минулого року наприкінці червня Львівщина теж постраждала від буревію. Негода, яка вирувала у західних областях, забрала життя чотирьох людей, ще двадцять п'ятеро - постраждали, з них - п'ятеро у лікарні, серед них - одна дитина.

[L]Майже у кожного мешканця цього регіону на подвір'ї дому були принесені вітром відламані гілки, сміття. Цьогорічний буревій, на щастя, виявився менш руйнівним.

Львівський буревій 2009 у фактах і цифрах

7 мільйонів гривень. Такими є попередні підрахунки суми збитків, завданим стихією у Львові 3 серпня

100 дерев вирвані з коренями

У 17 місцях пошкоджені лінії електропередач "Львівелектротранса"

50 дахів пошкоджено у місті

На 100 вулицях міста тимчасово було заблоковано рух транспорту

4 жителя міста травмовані внаслідок стихії, 3 з них госпіталізовані

Внаслідок негоди 3 серпня у 7 областях сталося знеструмлення 131 населеного пункту: у Львівській - 32, Рівненській - 23, Вінницькій - 19, Хмельницькій - 19, Тернопільській - 14, Волинській - 14 та Івано-Франківській - 10.

Дані навів мер міста Львова Андрій Садовий (повідомлення Інтерфаксу) та прес-служби МНС

Усі фото Оксани Денисової

Реклама:

Головне сьогодні