Вчені знайшли гени, пов’язані з хворобою Альцгеймера

— 10 вересня 2009, 15:28

Хвороба Альцгеймера, на яку переважно страждають люди похилого віку, і яку ще називають "дементією", на ранній стадії виявляється у втраті пам'яті.

Наразі вона є смертельною, але відкриття британських учених дає надію на поступ у лікуванні в наступні кілька років, повідомляє "Радіо Свобода".

"Гени можуть нам розповісти, якими саме є найважливіші першопричини розвитку цієї хвороби. А це приведе нас до методів, якими, можливо, вдасться лікувати недугу у майбутньому", - зауважує професор університету валійського міста Кардифа Джулі Вільямс, яка очолювала групу, що віднайшла два гени, пов'язані із хворобою Альцгеймера.

"Ми нині не розуміємо, що саме спричиняє типову хворобу Альцгеймера. Ми думали, що знаємо... Але дані нашого дослідження показують, що там відбуваються нові речі, на яких слід зосередитися. Думаю, що за кілька років матимемо добре уявлення про причини цієї хвороби", - додала Вільямс.

До нинішнього відкриття був відомий лише один ген, який вважався фактором ризику щодо захворювання. Професор Вільямс пояснила, що нові гени захищають мозок, але певні зміни можуть перетворювати ці гени на "нападників".

2006 року понад 25 мільйонів людей в усьому світі хворіли на Альцгеймера, а на 2050 рік прогнозується, що це число зросте вчетверо.

Реклама:

Головне сьогодні