Понад 150 тисяч українців – ВІЛ-інфіковані

— 11 вересня 2009, 15:45

Найбільш уразливою для розповсюдження інфекції є молодь від 15 до 24 років, повідомила заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Тетяна Кондратюк, повідомляє Інтерфакс.

"Ми разом маємо захистити нашу молодь від цієї проблеми. І не лише державні установи, але й самі батьки мають щоденно працювати над тим, щоб не встановлювали статистичних рекордів захворювання на СНІД", - заявила представник Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту.

"Шановні батьки, говоріть зі своїми дітьми частіше. Поясніть дитині, що вона має знати, стаючи дорослою. Зробіть це раніше, ніж вона дізнається про це в лікарні, отримавши позитивний аналіз на ВІЛ-інфекцію", - закликала Кондратюк.

За її ловами, у найближчі 5 років міністерство планує здійснити комплекс заходів, які дозволять знизити показник розповсюдження СНІДу в Україні.

Зокрема, планується створити відповідні центри, де кожний за бажанням зможе отримати медичну консультацію чи соціальну допомогу.

Також передбачені різноманітні тренінги, які допоможуть ВІЛ-інфікованим адаптуватися у суспільстві і навчальні програми, де соціальні працівники і волонтери будуть опановувати навички надання допомоги хворим.

"2008 рік став переломним у питанні усиновлення ВІЛ-інфікованих. 20 дітей з таким діагнозом сьогодні в українських родинах", - додала Кондратюк.

Реклама:

Головне сьогодні