Низька самооцінка призводить до ожиріння

— 11 вересня 2009, 19:01

Найбільше низька самооцінка спричиняє проблеми з надлишковою вагою саме у дівчат, повідомляє ВВС з посиланням на доповідь британських вчених у медичному журналі BMC Medicine.

У дослідженні, яке провели вчені з лондонського Кінгс-коледжу, взяло участь 6,5 тисяч осіб, народжених у 1970-му році.

Соціальний експеримент тривав 20 років. Спочатку медсестри вимірювали зріст і вагу 10-річних дітей. При цьому брався до уваги емоційний стан піддослідних.

Через 20 років було проведено чергове вимірювання. Виявилося, що ті діти, у яких в 10 років спостерігалась занижена самооцінка, підвищене занепокоєння і невпевненість, частіше набирали зайву вагу при досягненні 30-річного віку, ніж їхні більш впевнені однолітки.

[L]"Досі ожиріння вважалося чисто медичною проблемою, пов'язаною з порушенням обміну речовин. Однак наші роботи показали, що емоційні проблеми також є факторами ризику, які призводять до розвитку захворювання", - заявив керівних дослідження Девід Колліер.

"Причому мова йде не про глибоко психологічні проблеми - рівень занепокоєння і зниженої самооцінки (у наших піддослідних) знаходився в межах норми", - підкреслив науковець.

На думку вчених, для вирішення цієї проблеми необхідно залучати не лише лікарів, але й батьків, вчителів і всіх, хто несе відповідальність за благополуччя дітей.

Реклама:

Головне сьогодні