Кожна п’ята хлібина – неякісна

— 12 вересня 2009, 12:13

Кожна п'ята хлібина, що продається в Києві - неякісна.

Такі результати перевірок, проведених міським управлінням захисту прав споживачів від початку року. За цей час кількість скарг подвоїлася, йдеться в матеріалі Радіо Свобода.

Лабораторні аналізи показують, що продукт номер один може бути не лише черствим та цвілим, а й викликати серйозні хвороби.

Із початку року Головне управління захисту прав споживачів у Києві перевірило понад 100 магазинів та виробників, і виявило 10 тонн неякісного хліба, тобто майже близько 18 відсотків від усіх перевірених хлібин.

Дві тонни не мали документів на підтвердження якості, решта - містила менше поживних речовин і тому швидко черствіла, та мала бактеріологічні відхилення, розповів начальник управління Сергій Кияниченко.

"Другий раз поспіль за останні два тижні ми встановили, що мала відхилення продукція ЗАТ "Переяслав-Хмельницький хлібокомбінат", - каже він. - Найгірше, що можна на сьогоднішній день вжити - це хліб із картопляною паличкою. Вона потрапляє до хліба через неякісне зерно. І може викликати отруєння, а при регулярному вживанні - астматичні симптоми".

За словами Сергія Кияниченка, попередня перевірка виявила картопляну паличку в чотирьох із дев'яти хлібин.

На вигляд вони спочатку нічим не відрізнялися від інших, але за кілька днів вкрилися характерною для картопляної палички жовтою цвіллю.

Хліб оцінюють у лабораторіях, проте з початку року на це практично не виділяється бюджетних коштів.

Реклама:

Головне сьогодні