Німці проводять у заторах 535 тисяч років

— 14 вересня 2009, 18:11

Протягом 12 місяців німці проводять у заторах в середньому 535 тисяч років, повідомляє Німецька хвиля з посиланням на дані експерта з питань дорожнього руху Міхаеля Шрекенбергера, які він оприлюднив у своєму інтерв'ю на радіостанції Deutschlandfunk.

У своїх підрахунках німецький дослідник виходив з того, що наразі у Німеччині проживає 82 мільйони людей. І кожен з них проводить у заторах близько 2,5 години на рік.

Головною причиною виникнення заторів на дорогах Шрекенбергер вважає часту зміну смух при русі на швидкісних магістралях - автобанах.

Окрім цього, велика частина тих, хто силить за кермом, часто потрапляють у стресові ситуації і відчувають обмеженість своїх прав. А тому більшість сприймають те що відбувається на дорозі надто емоційно.

Експерт радить автомобілістам при виникненні заторів залишатися на шосе чи автобані і не звертати на муніципальні траси в надії об'їхати затор і зекономити час.

Адже, відповідно дослідженням, які провели під час шкільних канікул, коли транспортний потік на дорогах Німеччини стає більш інтенсивним, той, хто додержується порад навігаційних систем і з'їжджає з автобанів, простоює у заторах ще довше.

Реклама:

Головне сьогодні