Причиною отруєння у піцерії Миколаєва став сальмонельоз?

— 15 вересня 2009, 11:50

Причиною масового отруєння відвідувачів піцерії "Челентано" міг стати збудник сальмонельозу, виявлений у двох співробітників закладу. Про це повідомляє "Коммерсант" з посилання на головного лікаря Миколаївської обласної санепідемстанції Володимир Клочко.

За словами медика, хвороба могла перенестися "від людини до людини через продукти харчування".

Однак поки що не можна з упевненістю сказати, що саме співробітники розповсюдили сальмонелу. Можливо, що вони так само підчепили інфекційну хворобу лише у піцерії.

На думку головного санітарного лікарям Миколаєва Василя Ганусовського можливі два варіанти зараження.

"Або ж співробітники хворіли, і все пішло від них, або ж вони з'їли те ж саме, що й відвідувачі", - пояснив він.

Наразі у міській санепідемстанції занепокоєні тим, що кількість хворих може бути більшою, оскільки люди можуть лікуватися самостійно.

"Головне, щоб серед таких прихованих хворих не виявились співробітники інших кафе, дитячих садків та шкіл", - сказав Ганусовський.

Нагадаємо, впродовж 12-го вересня у Миколаєві до інфекційного відділення обласної лікарні з попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція" були госпіталізовані 7 відвідувачів піцерії "Челентано", які 9 вересня вживали там страви.

У понеділок одного хворого було виписано додому. Зараз у лікарні залишається 17 осіб. Однак вже до кінця тижня їх також можуть виписати.

Наразі матеріали про отруєння відвідувачів піцерії передано до прокуратури Миколаєва, де вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Між тим генеральний директор компанії "Системы быстрого питания" (власник мережі "Піца "Челентано") Марк Зархін впевнений, що зараз головне - допомогти постраждалим, а вже потім шукати винних.

"Компанія відкрила гарячу телефонну лінію і створила підрозділ додатково внутрішнього контролю. Він перевірятиме якість продуктів і проводитиме несподівані перевірки у закладах мережі", - сказав Зархін.

Реклама:

Головне сьогодні