300 тисяч євро штрафу та 3 роки ув’язнення за нелегальне скачування

— 17 вересня 2009, 09:58

Національна асамблея Франції схвалила закон, який передбачає строге покарання для порушників авторських прав, повідомляє Німецька хвиля.

300 тисяч євро штрафу може коштувати користувачеві порушення нового закону. Крім того, судді можуть на цілий рік позбавити його доступу до інтернету.

Особливо злісним порушникам загрожуватиме до трьох років позбавлення волі.

Навіть якщо це зроблено не безпосередньо власником комп'ютера, а під його іменем та з його доступом до інтернету, користувача можуть оштрафувати на півтори тисячі євро, порадивши надалі пильніше стежити за тим, хто і чим займається за його комп'ютером.

Спочатку спеціальна наглядова установа аналізуватиме зібрані інтернет-провайдерами дані про порушення авторських прав.

Тоді нелегальних копіювальників застерігатимуть спершу за допомогою електронного листа. Якщо ж це не допоможе, надішлють письмове попередження поштою. Якщо й після цього порушників упіймають на гарячому, їм загрожують високі штрафи, які призначатиме суддя.

Прихильники нового закону підкреслюють також позитивний ефект нововведень для працевлаштування. За підрахунками французького уряду, для опрацювання даних про порушників буде створено не менше ста додаткових робочих місць. 26 з них - це судді, які займатимуться розглядом таких справ. За оцінками експертів, на рік фіксуватиметься близько 50 тисяч таких порушень.

Утім, у нового закону є також чимало противників, які критикують його за "недозволене втручання у свободу комунікації". Своє схвалення закону ще має дати французький сенат. Але його згода вважається вже майже вирішеною справою.

Реклама:

Головне сьогодні