Новинки та тенденції на Франкфуртському автосалоні. Фото

Для любителів швидких і красивих автомобілів свої зразки підготували Maserati, Lamborghini та Ferrari. Їхні клієнти не звикли перейматися цінами на бензин та обсягами його споживання, повідомляє "Німецька хвиля".

Для екологічно-свідомих любителів шику автовиробник Mercedes, представляючи нову "мрію на колесах" SLS AMG з підйомними дверима, зазначив, що через чотири роки цю модель випускатимуть також з додатковим електродвигуном.

Mercedes SLS AMG

Бензин, гуд бай!

Підзарядка численних електромобілів та гібридів наразі незручна, адже здійснюється від звичайної розетки і займає чимало часу. Щоб полегшити життя автолюбителям таких авто, німецький енергоконцерн RWE продемонстрував спеціальні колонки.

"У нас вже є функціонуюча зарядна станція, яка дозволяє заряджати акумулятор у десять разів швидше, ніж зі звичайної розетки. А до кінця року ми розробимо ще й швидкісний зарядний пристрій для домашнього використання. Крім того, ми вже встановили 100 громадських електрозаправок у семи німецьких містах", - розповіла Каролін Райхерт, яка керує відділом електромобільності у RWE

Зарядна станція від RWE
Скористатися такими заправками невдовзі зможуть ті, хто придбає наприклад, малолітражку "E-Tron" від Audi.

Як розповів керівник виробництва Audi Франк Древес, в "E-Tron" були використані найсучасніші технічні можливості: "Кожна деталь тут - від Audi. Це справжній унікат. Це втілення нашої стратегії: ми хочемо залишатися спортивними, але водночас на цьому авто можна долати великі відстані. Наприкінці 2012 року ми плануємо розпочати серійне виробництво".

Малолітражка від Audi "E-Tron"

Не відстає і конкурент Audi BMW: його футуристичний гібрид зі складною назвою "Vision Efficient Dynamic" потребує лише 3,7 літри бензину і може розвивати швидкість 250 км/год.

Гібрид Vision Efficient Dynamic від BMW
У заголовки газет вже встиг потрапити новачок ярмарку - американське підприємство Better Place, яке будує в Ізраїлі, Данії та Австралії мережі станцій, на яких можна швидко замінити порожні акумулятори електромобілів.

Засновник Better Place Шай Аґассі пояснює: "Як ми бачимо, це зараз на часі. Автомобілі вже є, інфраструктура і бізнес-модель теж доступні. Це дедалі більш вигідно для автовиробників і дедалі більш перспективно не лише для довкілля, а й з економічної точки зору".

З сонячної Каліфорнії прибули на ярмарок і представники передового виробника електромобілів - Tesla. Щоправда, коштують їхні безпечні для довкілля авто близько ста тисяч євро.

Представник Tesla Крейг Девіс виправдовується: "Мобільні телефони та ноутбуки на початку теж були трохи дорогуватими. Але наше завдання - зробити електромобільність доступною для всіх, тому ми і далі будуємо та інвестуємо в технології електричного приводу. Ми надаємо свої ліцензії усім тим, хто теж хоче йти цим шляхом. Гадаю, сигнал до старту вже дано. Це особливо помітно тут, на IAA".

Люкс знову в моді

Для тих, хто любить розкіш і комфорт, на автосалоні у Франкфурті було представлено відразу кілька розкішних седанів, що можуть спантеличити власників Mercedes S-klass і BMW 7-series.

Jaguar XJ у стилі люкс
На ринок виходять Jaguar XJ, Porsche Panamera, Bently Mulsanne, Aston Martin Repide і Rolls Royse Ghost, повідомляє Газета.ру.

Так Jaguar представив наступне покоління свого флагмана XJ.

Обновляючи модельний ряд компанії, керівництво навмисно відклало запуск XJ на останню чергу, тому що це класична модель марки.

Сьогодні він став абсолютно новим у дизайнерському і технологічному планах.

На сусідньому стенді красується новий Aston Martin Repide потужністю 470 к.с.

По габаритах він не поступається XJ.

Ще одна новинку автосалону - Porsche Panamera. Цей седан випускається в декількох модифікаціях, у тому числі в повнопривідній версії з турбінним мотором потужністю 500 к.с.

Набагато більш дорогий і гламурний у цій лінійці - новий Bentley Mulsanne. Розміром з невеликий будинок, у блакитному кольорі, він поважно дивиться на навколишніх зі свого п'єдесталу на автосалоні.

Bentley Mulsanne

При цьому під капотом у нього традиційний семилітровий двигун V8 із двома турбінами. Сьогодні він видає 505 к.с.


На стенд Rolls-Royce, де проходить презентація найменшого з лінійки седанів - автомобіля Ghost - здається, можна потрапити, тільки пред'явивши пачку платинових банківських карт.
Rolls-Royce Ghost
Як і всі інші моделі цієї марки, на вітальню зі зручним диваном і каміном він схожий більше, ніж на автомобіль.

Характер у всіх цих машин зовсім різний. Якщо моделі Jaguar і Bently можна назвати комфортними, то Porsche і Aston Martin пишаються своїми драйверськими традиціями, завдяки яким водій може себе відчути чемпіоном і суперагентом одночасно.

Автоподія

До Франкфурта-на-Майні прибули 780 учасників з 30 країн світу - це майже на 28 % менше, ніж на останньому шоу два роки тому.

Новий суперкар Ferrari

Організатори не виключають, що через кризу зменшиться й кількість відвідувачів. Згідно з прогнозами, цього року на ярмарку, який працюватиме до 18 вересня, побуває 750 тисяч гостей.

Концепткар Revolte від Citroen

Хоча подивитися у Франкфурті-на-Майні буде на що. Виробники представлять рівно сто прем'єр.

Усі фото auto.lenta.ru, "Німецької хвилі", Reuters, за матеріалами "Німецької хвилі" та Газети.ру

Реклама:

Головне сьогодні