Легальність вступу у вузи вже перевіряють

— 18 вересня 2009, 10:42

Накази співставлятимуться з базою даних результатів зовнішнього оцінювання, повідомляє прес-служба УЦОЯО.

Після завершення перевірки до Міністерства освіти і науки буде направлено інформацію про вищі навчальні заклади, що зарахували студентами осіб, які не проходили зовнішнє оцінювання або подали сертифікати із результатами меншими від 124 балів.

Така перевірка проводиться з метою запобігання спробам підробки сертифікатів, а також контролю за правильністю зарахування до вищих навчальних закладів. Це повторний контрольний захід.

Перший раз перевірку сертифікатів вищі навчальні заклади проводили під час прийому документів від абітурієнтів. Для цього приймальним комісіям був наданий доступ до бази даних Українського центру. Загалом впродовж вступної кампанії надійшло понад мільйон таких запитів.

Перевірка проводиться вже другий рік. За її результатами у 2009 році МОН позбавило ліцензій ряд вищих навчальних закладів, де були виявлені порушення.

Раніше повідомлялось, що Міносвіти спільно з Міністерством охорони здоров'я перевірить достовірність медичних довідок, які надають абітурієнтам право позаконкурсного вступу.

МОН та прокуратура також перевірять достовірність посвідчень про інвалідність, посвідчення дітей-сиріт, дітей шахтарів та чорнобильців.

Перевірка розпочалась з 10 вересня, щойно всі 881 ВНЗ надали інформацію про зарахованих до них студентів.

Реклама:

Головне сьогодні