Катерина Ющенко каже, що будівництво лікарні для неї – "зобов’язання на все життя"

— 18 вересня 2009, 12:35

Про це вона заявила в інтерв'ю "Україні молодій".

"Ми і далі шукатимемо партнерів - але не тих, хто проголошує свої наміри, а тих, хто їх втілює в життя. Для мене особисто це зобов'язання не на кілька років, а на все життя", - повідомила Катерина Ющенко.

"Досвід усіх інших країн, які будували подібні заклади, показує, що від виникнення задуму і до відкриття лікарні минає 7-12 років", - додала перша леді.

"Пам'ятаю, на відкритті стадіону в Донецьку мій чоловік запитав у Ріната Ахметова, як багато часу забрало будівництво стадіону. Він відповів: "Від зародження ідеї і до сьогодні - десять років". Це нормально", - зауважила Катерина Ющенко.

Водночас вона висловила сподівання, що будівництво лікарні відбуватиметься швидше.

Вона також додала, що її благодійний фонд витрачає "багато годин та днів" відповідаючи на "безглузді звинувачення" про привласнення зібраних під час благодійної акції грошей.

"Один депутат, який і пальцем не поворухнув для того, щоб допомогти хворим дітям, звинуватив наш Фонд у привласненні грошей, зібраних для будівництва Дитячої лікарні майбутнього", - сказала Катерина Ющенко.

[L]"Не сумніваюся, що все буде добре, оскільки ми розпочали цей проект з єдиною метою - допомогти українським дітям, перед хворобами яких наша медицина сьогодні безсила", - додала вона.

"Розпочинаючи цей проект, ми знали, що він не буде легким, що його супроводжуватимуть звинувачення та політичні спекуляції. Нам радили робити маленькі проекти і не брати на себе таке велике завдання. Але було б гріхом ігнорувати гостру потребу країни в такій лікарні й робити лише проекти, легкі з точки зору піару", - зауважила Катерина Ющенко.

Нагадаємо, як повідомляла "Українська правда. Життя" нещодавно розпочалось будівництво "Дитячої лікарні майбутнього". За півроку має бути збудований нульовий цикл лікарні. Будувати її компанія "Альтіс-Холдинг".

За зведення нульового циклу компанія візьме 43 мільйони гривень. Після цього на рахунках фонду "Дитяча лікарня майбутнього" залишиться трохи більше 57 мільйонів.

Реклама:

Головне сьогодні