Особисті дані сотень людей продавались в інтернеті

— 21 вересня 2009, 16:08

Нещодавно мешканець німецького міста Падеборн (Північний Рейн-Вестфалія, ФРН) купив на інтернет-аукціоні eBay 500 старих порожніх папок для документів.

Однак окрім папок чоловік отримав на додачу ще й 500 комплектів заявок на заміщення вакансій у одній з компаній міста Франкфурт-на-Майні. Ціна такої "бази даних" становила лише 10 євро, повідомляє Німецька хвиля.

Здивований покупець вирішив одразу ж передати папери до місцевої газети Frankfurter Rundschau, яка про всяк випадок оприлюднила інформацію.

Представники eBay, які є лише посередниками у продажу товарів однією особою іншій, висловили здивування тим, що сталося.

"З опису товару зовсім не можна було зрозуміти, що разом із папками на продаж виставляються також і анкети", - сказали представники інтернет-аукціону.

Наразі папку з анкетами вже передали відповідальним за захист інформації адміністрації міста Дармштадт.

Відповідальність за безпеку персональних даних несе керівництво компанії, до якої шукачі роботи надсилали свої заявки.

Згідно з федеральним законом про захист інформації, правопорушникам, через недбалість яких особиста інформація людей потрапила у відкритий доступ, загрожує штраф на суму до 300 тисяч євро.

Щоправда, кого судити за здійснене правопорушення, поки що невідомо. Адже колишній керівник фірми CSS-Marketing GmbH, за часів якого анкети й було поцуплено, вже не працює там.

Реклама:

Головне сьогодні