ДАІ пояснила, на яких правах у неплатників штрафів забирають авто

— 23 вересня 2009, 15:16

Про це у роз'яснювальному повідомленні заявляє управління юридичного забезпечення МВС.

ДАІ нагадує, що штраф має бути сплачений порушником не пізніше, як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу.

Якщо таку постанову було оскаржено чи опротестовано, то порушник має оплатити штраф не пізніше, як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.

Якщо ж правопорушник добровільно не заплатив штраф у встановлений строк, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна.

Якщо штраф стягується у порядку примусового виконання постанови, то ті, хто не заплатив штраф вчасно, заплатять його у подвійному розмірі та оплатять витрати на облік зазначених правопорушень.

ДАІ роз'яснює, що заходами примусового виконання рішень є, зокрема, звернення стягнення на майно боржника. Автомобілі вилучають представники виконавчої служби.

При цьому вони можуть залучати до своєї діяльності працівників органів внутрішніх справ, експертів, спеціалістів, а для оцінки майна - суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання.

Виконавча служба може накладати арешт на майно боржника і оголосити про заборону на його відчуження. Крім того, служба може накласти арешт на кошти та інші цінності боржника, які знаходяться на рахунках і вкладах чи на зберіганні в банках або інших фінансових установах.

Вилучення арештованого майна з передачею його для реалізації провадиться у строк, встановлений державним виконавцем, але не раніше, ніж через п'ять днів після накладення арешту.

Наступними етапами є оцінка майна боржника та реалізація майна, на яке звернено стягнення.

Реклама:

Головне сьогодні