Тест

Розкрито наймасштабніший обман в інтернеті

Міжнародна група шахраїв почала свою діяльність в 2003-му році й діяла до початку 2008-го. За цей час інтернет-злочинцями було продано тисячі фальшивих ключок для гольфу, одягу та аксесуарів, повідомляє The Times.

За даними слідства, вся продукція виготовлялася в Китаї, після чого її доставляли в Англію, де вішали ярлики відомих марок, чи клеїли етикетки зі схожими емблемами.

"Майже всі відомі гольф-бренди були компрометовані в результаті продажу контрафактних товарів через інтернет-аукціон. Повірте, за всю історію розслідування випадків шахрайства на eBay, це є наймасштабнішим", - заявив представник суду Адам Девіс.

Продавці підроблених гольф-аксесуарів потрапили в поле зору правоохоронців після того, як отримали скаргу від жінки похилого віку, яка залишилася невдоволена якістю придбаних через eBay ключок для гольфу.

У заяві жінки йшлося, що вона кілька разів надсилала листа з проханням повернути їй гроші за неякісний товар. Однак так і не отримала жодної відповіді. Тому й вирішила звернутися до поліції.

Наразі правоохоронцям вдалось виявити учасників злочинного угруповання у Великобританії, Таїланді, Австралії, Німеччині, Сінгапурі, США, Гонконзі та Китаї.

Головним організатором шахрайської махінації вважається Гері Беллчамберс. Саме він займався поставками товарів та фінансуванням.

Беллчамберс та ще двоє підозрюваних заарештовані та вже визнали свою вину в торгівлі фальшивими товарами. Ще шестеро фігурантів справи заперечують причетність до махінацій.

Очікується, що судовий процес триватиме три місяці.