Населення Землі буде нелегко прогодувати за 40 років – ООН

— 24 вересня 2009, 15:01

Такий прогноз зроблено в новій доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), повідомляє "Інтерфакс".

Експерти ФАО відзначають, що виходять у своїх підрахунках з того, що через 40 років населення планети збільшитися на 2,3 млрд людей і сягне 9,1 млрд.

"ФАО обережна у своєму оптимізмі з приводу нашої здатності нагодувати населення планети в 2050 році", - заявив помічник генерального директора організації Хафез Ганем, якого цитує в четвер служба новин ООН.

Ганем підкреслив, що завдання прокормити усіх у світі не може бути виконана автоматично, і до цього доведеться вирішити ряд інших важливих задач.

Представник ФАО висловився за просування ефективних соціально-економічних програм, спрямованих на скорочення нерівності і забезпечення кожному на планеті доступу до продовольства.

Доповідь підготовлена до форуму ФАО "Як прогодувати світ у 2050 році", що відбудеться 12-13 жовтня в Римі. Він стане свого роду підготовчим заходом Всесвітнього самміту по продовольчій безпеці, який має відбутись 16-18 листопада.

Реклама:

Головне сьогодні