Вперше в Україні фізичну особу визнали банкрутом

— 24 вересня 2009, 17:09

У Харкові з пенсіонерки Тетяни Осипової списали 300 тисяч гривень боргу, себто офіційно звільнили від кредитного тягаря, повідомляє "ТСН".

Це підтвердило рішення Харківського господарчого суду. Процедуру банкрутства можна запустити щодо кожного з громадян України, але до кризи відповідна стаття закону була незапитана.

Минулого літа викладач коледжу Тетяна Осипова вийшла на пенсію. Вона придбала в кредит офісне приміщення, аби потім його здавати в оренду. Вкласти гроші порадили знайомі - казали, буде щомісяця непоганий додаток до пенсії.

Однак з початком кризи сплачувати кредит пенсіонерці ставало все важче. А продаж офісу, як пояснив директор консультаційного центру з питань банкрутства Анатолій Родзинський, все одно нічого не вирішував.

Ціна офісу взимку стрімко впала і стала втричі меншою за суму, яку Тетяна Осипова мала повернути банку.

Нагадаємо, єдина умова, для людини, яка як харківська пенсіонерка, хоче збанкрутувати - треба бути приватним підприємцем. Оформитися як підприємець можливо і напередодні самого визнання банкрутства.

У банківській асоціації розповідають: під час процедури людина втрачає все майно, не лише те, що було під заставою. Тому назвати банкрутство найкращим виходом важко. Таке підходить лише тим, в кого немає зареєстрованих на власне ім'я ані квартири, ані машини.

Реклама:

Головне сьогодні