У Туреччині заборонять танець живота?

— 28 вересня 2009, 12:09

Окрім оголеного живота, міністру туризму та культури Туреччини Ертурулю Гюнаю набридли й бородаті чоловіки з кривими шаблями у рекламних роликах, які знімають на замовлення міністерства, аби привабити туристів.

Про це чиновник зізнався турецькому бульварному виданню "Hürriyet", пише "Німецька хвиля".

Гюнай пояснив свою позицію тим, що показ напівоголених танцівниць живота та інші подібні зображення викликають у європейців хибне і викривлене уявлення про сучасну Туреччину.

Низка відомих у Туреччині, а також за її межами, виконавиць танцю живота вже відреагували на заяву міністра в "Hürriyet".

"Танець живота у нашого народу в крові. Нічого поганого в тому, що ми робимо, немає", - висловила свою незгоду з позицією Гюная танцівниця Пренсес Бану.

Водночас її колега Таньєлі вважає побоювання міністра не такими вже й далекими від істини. Адже під час свого перебування за кордоном вона на власному досвіді переконалася, що про сучасну Туреччину там мало відомо.

Втім, як зауважує Таньєлі, танець живота є невід'ємною частиною турецької культури.

"Так як, їдучи до Іспанії, люди сподіваються побачити фламенко, вони очікують танець живота у Туреччині", - аргументує танцівниця.

Реклама:

Головне сьогодні