Білоруси просять врятувати їх від "печаті антихриста"

— 28 вересня 2009, 16:43

Мова йде про небажання віруючих отримувати документи з особистими ідентифікаційними номерами, повідомляє Лента.ру з посиланням на "Ежедневник".

Автори звернення заявляють, що православний християнин має отримувати ім'я від бога, а не приймати "цифрове ім'я" від держави. Вони проводять паралелі з "печаткою антихриста", згаданою в Одкровенні Іоанна Богослова (глава 13): "І зробить вона, щоб усім малим і великим, багатим і вбогим, вільним і рабам було дано знамено на їхню правицю або на їхні чола, щоб ніхто не міг ані купити, ані продати, якщо він не має знамена ймення звірини, або числа ймення його...".

У зверненні зазначається, що людина, позбавлена особистого номера, не може реалізувати свої конституційні права, укладати угоди, пов'язані з нерухомістю, отримувати пенсію, влаштовуватися на роботу. "Нешкідливий номер трансформується в цю саму печать: без нього в Білорусії - нікуди", - заявляють супротивники присвоєння номерів.

Автори послання просять Кирила "напряму звернутися до влади Білорусії" і обговорити з ними це питання. Глава РПЦ перебуває в Білорусі з візитом 25-28 вересня.

Раніше патріарх Кирило виступив на підтримку жителів Росії, що відмовляються від ідентифікаційного номеру платника податків та інших систем збору даних.

У листі до омбудсмена Володимира Лукіна глава РПЦ відзначив, що деякі громадяни вважали б за краще користуватися альтернативною системою, яка б не привласнювала їм номери. У той же час Синодальна комісія РПЦ ще 2001 року констатувала, що в ухваленні ідентифікаційного номера платника податків нічого гріховного немає.

Реклама:

Головне сьогодні