У Росії заявили, що американці не перевіряли череп Гітлера

— 29 вересня 2009, 12:58

Російські спеціалісти запевняють, що ніякі американці не проводили жодних досліджень в архіві. До того ж, у Росії ніколи не стверджували, що фрагменти черепа точно належать Адольфу Гітлеру, пише Газета.ру.

Нагадаємо, днями американський археолог Нік Беллантоні та генетик Лінда Сросбах зробили сенсаційну заяву: фрагменти черепа фюрера, які зберігаються у Державному архіві російської Федерації, належать жінці років 40.

Такі висновки вчені зробили після того, як провели аналізи ДНК кісток.

Однак заступник директора російського архіву вчений-історик Володимир Козлов повідомив, що американці не могли провести експертизу, бо навіть не були в архіві.

"За останні чотири роки людини з таким іменем - Беллантоні - в архіві не було. Ніхто з керівництва, з тих, хто дає дозволи на такого роду речі, цього імені не знає", - сказав він.

"Описана в пресі процедура - протягом години за допомогою ватних тампонів він тримав у руках одиницю зберігання - це для архівістів блюзнірська дія, ніхто з архівістів йому б таке не дозволив робити", - пояснив Козлов.

До того ж, російський вчений заявив, що архівісти ніколи не стверджували, що рештки черепа належать точно фюреру.

"У матеріалах справи, яка зберігається у нас, - шість томів, деякі речові докази, включаючи фрагмент черепа, - цілком чітко написано: "Фрагмент черепа, ймовірно, Гітлера", - зауважив Козлов.

Реклама:

Головне сьогодні